Baja van Aragón 2022

Vijfvoudig wereldkampioen Enduro Iván Cervantes wint de Trail categorie in de Baja España Aragón op zijn Tiger 900 Rally Pro.

 

Cervantes boekte een klinkende overwinning in de volledig nieuwe Trail categorie. Hij legde de 450 km over het uitdagende terrein in Aragon af in 6 uur, 13 minuten en 32 seconden, maar liefst één uur en 6 minuten sneller dan de tweede in de categorie. Maar wat misschien nóg indrukwekkender is, is dat Cervantes als 11e eindigde in het algemene klassement van een race die meetelt als de vierde ronde in de FIM Bajas World Cup 2022, op slechts 33 minuten en 50 seconden van de uiteindelijke winnaar. Het volledige deelnemersveld van de Baja van Aragon bestond uit 75 rijders, waaronder een aantal van de sterkste piloten uit de internationale rallywereld met hun speciale racemotoren met Dakar-specificaties.

 

De volledig nieuwe Trail en Maxi-Trail categorieën van de Baja van Aragon werden in het leven geroepen om het steeds groeiende aanbod aan productie Adventure motoren in de kijker te zetten en daarin greep de Triumph zijn kans om z’n troeven optimaal uit te spelen. De overwinning van de Tiger 900 Rally Pro, die voor de gelegenheid gehuld was in een unieke ‘Baja Aragon’- kleurstelling, bewijst de uitmuntende offroad-kwaliteiten van de machine en versterkt zo z’n positie als leider in het segment.

Meer info