Triumph Triple Trophy

Om te vieren dat de concurrentie zo dicht bij elkaar zit in de Moto2™, lanceerden Triumph en Dorna aan het begin van het seizoen 2020 de 'Triumph Triple Trophy'. Dit initiatief beloont ook de opvallende rijders tijdens elk Grand Prix-weekend.

 

De Grand Prix van Qatar was het startschot van het vierde Moto2™-seizoen waarin Triumph's 765 cc driecilinder de uitverkoren krachtbron is. Daarmee ging ook meteen de 2022 Triumph Triple Trophy van start, die vanaf dit seizoen een vernieuwde puntentelling krijgt.

 

De winnaar van die competitie ontvangt een speciaal uitgedoste Street Triple RS. Die eer was bij afloop van de voorgaande edities weggelegd voor Marco Bezzecchi (2020) en Raul Fernandez (2021). Beide piloten konden intussen de Moto2™ met succes gebruiken als springplank om door te stoten naar de MotoGP™. De 2022 Street Triple RS die wordt uitgereikt aan de winnaar van dit jaar, werd in Qatar gepresenteerd door Carlos Ezpeleta, algemeen directeur Dorna Sports, en Steve Sargent, Chief Product Officer Triumph Motorcycles.

Meer info